Poikkeustilan vaikutus Katkon toimintaan

Hallitus kokoontui eilen tiistaina Zoomissa pohtimaan Suomen poikkeustilan vaikutuksia Katkon toimintaan.

Kaikki keväälle suunnitellut tapahtumat perutaan, siirretään syksyyn tai järjestetään etänä. Etätapahtumissa hyödynnetään Zoomia. Niitä tulee olemaan ainakin hengailuilta 30.3., palauteilta 14.4. ja Katkon kevätkokous, jonka ajankohta tarkentuu piakkoin. Puheenjohtaja lähettää jäsenille kokouskutsun, kun ajankohta on selvillä. Katkon hallitus myös kokoustaa tästä lähtien etänä Zoomissa. Lisätietoa Zoomista ja etätapahtumista tulossa myöhemmin. Kokoukset on avoimia kaikille jäsenille ja osallistumislinkki löytyy seuraavasta viikkotiedotteesta.

Katkon hallitus ei halua antaa poikkeustilan liikaa rajoittaa toimintaa. Koko tilanne tuntuu absurdilta ja tällaisina aikoina on tärkeä ylläpitää yhteisöllisyyttä. Katkon somesta, Instagramista ja Facebookista, löydätte kyselyn siitä, millaista toimintaa toivoisitte keväällä järjestettävän. Koska suuria kokoontumisia tulee välttää, toiminta järjestetään etänä.

Hallitus käsitteli kokouksessaan myös poikkeustilanteen takia peruuntuneen Gaalan korvaamista ilmoittautuneille. Gaalan perumisesta käytiin perjantaiaamuna pitkä keskustelu sekä hallituksen että Katkon
Gaala -toimikunnan kesken. Asiaa pohdittiin useista eri näkökulmista ja puntaroitiin valtioneuvoston sekä yliopiston antamia ohjeistuksia. Myös TYYn kantaa käytiin kysymässä, mutta yleistä linjaa ei ylioppilaskunnan puolella ollut vielä päätetty. Turun yliopisto ilmoitti torstaina 12.3., että kaikki yli 50 henkilön tapahtumat perutaan tai siirretään. Myös THL suositteli, että kokoontumisten järjestäjät harkitsevat riskinarvion pohjalta tilaisuuksien järjestämistä. Näiden ohjeistusten takia päätettiin Gaala perua. Koska päätös syntyi vasta aamupäivästä 13.3., ei kaikkia Gaalan menoja pystytty perumaan. Hallitus odottaa vielä TYYn kantaa osallistumismaksujen korvaamiskäytännöstä ja jatkaa asian käsittelyä. Ainakin osa osallistumismaksusta korvataan ilmoittautuneille.

Katkon hallitus toivottaa jaksamista ja tsemppiä kaikille! Muistakaa pestä käsiä, yskiä oikein ja ottaa kaikki hyöty irti etäopiskelusta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggaajaa tykkää tästä: